Suomen Tiedeseura

Apurahoja ukrainalaisille tutkijoille

Suomen Tiedeseura on 10.6.2022 mennessä jakanut stipendejä yhteensä n. 150 000 euron edestä neljälletoista ukrainalaiselle tutkijalle Suomessa tehtävää tieteellistä tutkimustyötä varten. Apurahat on myönnetty tutkijoille joiden on ollut pakko paeta maastaan tai jotka eivät pysty palaamaan kotimaahansa sodan takia.

Suomen Tiedeseuran apurahaohjelma ukrainalaisille on päättynyt.

Lisätietoja antaa Tiedeseuran pysyvä sihteeri, professori Mats Gyllenberg, puh. +358 (0)50 4332920, sähköposti secretarius@scientiarum.fi.

Rauhan puolesta

Allekirjoittaneet tiedeakatemiat tuomitsevat jyrkästi sotatoimet Ukrainassa ja tukevat kaikkia toimia, jotka edistävät rauhaa. Sota uhkaa ihmisten hengen ja hyvinvoinnin lisäksi yhteiskunnan perusteita ja tuhoaa myös tieteellisen tutkimuksen edellytykset. Tiedemaailman edustajina vetoamme kaikkiin osapuoliin rauhaan johtavien keinojen löytämiseksi. Yhteiset ponnistelumme tulee suunnata siihen, että elämä planeetallamme voisi jatkua rauhanomaisesti ja kestävästi.

Rauhan, vakauden ja ihmisoikeuksien puolesta.

1. maaliskuuta 2022

Suomen Tiedeseura
Suomalainen Tiedeakatemia
Svenska tekniska vetenskapsakademien i Finland
Teknillisten Tieteiden Akatemia

 

Suomen Tiedeseura

on vuonna 1838 perustettu kaikkien tieteenalojen tiedeakatemia. Sen tavoitteena on edistää tieteellistä keskustelua ja julkaista erityisesti luonnontieteellistä ja humanistista kirjallisuutta.

Tiedeseura

  • järjestää julkisia esitelmätilaisuuksia, seminaareja ja symposiumeja,
  • julkaisee tieteellistä kirjallisuutta,
  • myöntää apurahoja ja palkintoja,
  • edistää tiedeyhteisöjen yhteyksiä sekä Suomessa että ulkomailla ja
  • tarjoaa jäsenille monia mahdollisuuksia poikkitieteelliseen yhteistyöhön.

 

Jäsenet ja osastot

Suomen Tiedeseuran jäseniksi kutsutaan kotimaisia ja ulkomaisia tutkijoita tieteellisten ansioiden perusteella. Kuhunkin osastoon kuuluu 30 eliniäksi valittua varsinaista jäsentä. Jäsenen täytettyä 67 vuotta hän siirtyy seniorijäseneksi täysin valtuuksin ja paikka vapautuu nuoremmalle.

Lue lisää

Tiedeseuran kokoukset

Maanantaina 19.9. klo 17 Säätytalossa

 

Lue lisää

Pysyvän sihteerin blogi

Herrar, fruar och fröknar

Published | Updated | in Uncategorized

När jag för ett tiotal år sedan blivit invald i Finska Vetenskaps-Societeten var jag smått road av att man vid mötena tilltalade varandra med "herr" och "fru". Jag tog för givet att orsaken var ...

Matemaattis-fysikaalinen osasto

Biotieteellinen osasto

Humanistinen osasto

Yhteiskunta​tieteellinen osasto